7 augusti 2022
16:00

Grohed/Ljungskile Lag 2

Referat: Tjörns DFF - Grohed/Ljungskile Lag 2 0-4

Under söndagen var det återstart, hemma mot Grohed/Ljungskile, i division 3 efter sommaruppehållet. Det var ett laddat hemmalag som kom in i matchen bra från början, Grohed/Ljungskile svarade upp bra och spelet böljade fram och tillbaka.

Första vassa chansen gick till G/L i 6:e minuten som efter en lång frispark kom först på bollen men trängd av försvarare lobbades bollen över målet. Strax efteråt fick bortalaget en hörna och efter diverse studsar fram och tillbaka i straffområdet tog bollen i stolpen innan Li Gollungberg kunde lägga vantarna på den. Vi svarade, minuten efteråt, med ett vackert anfall där vi hittade bra passningsvinklar och inlägget från Sara Ohlsson var bra men ingen av spelarna i straffområdet kom åt att avsluta.

Båda lagen försökte med ett varierat spel utefter gräset och via långa bollar på djupet hitta målchanser men försvarsspelet tog undan det mesta utan att några vassa målchanser noterades. I 17:e minuten skulle så målnollan spräckas. G/L fick frispark på mittplan och den slogs snabbt på djupet till Ebba Stenstavold som fri inte gjorde något misstag utan avslutet är distinkt och 0-1 är ett faktum. I 32:e minuten kommer vi till en bra chans där Emma Magnusson spelar till Melinda Engblom som skjuter direkt men målvakten räddar. G/L svarar direkt med en snabb omställning men avslutet räddas av Li.
Första halvleken till ända och vi känner att vi är bra med i matchen och att vi ska fortsätta på samma sätt i andra.

G/L är hetare än oss från start i andra och i 47:e minuten får Felicia Hallberg en boll på djupet och avslutet sitter till 0-2 utan chans för Li i målet.
Det var inte den starten vi hade önskat oss men därefter, från 50:e till den 65:e minuten, har vi vår bästa period i matchen och vi skapar då några reduceringschanser. Först är det Maya Canery som jobbar till sig bollen högt i banan och är nära ett friläge. I andravåg får Sandra Jonasson bollen och spelar Kamilla Sundberg, TDFF:s Mvp i matchen, som skjuter men målvakten räddar, med visst besvär, till hörna.

Några minuter senare dribblar sig Maya fram på vänsterkanten och spelar in bollen till Melinda som är nära två gånger om varav det sista försöket är en klack som tas undan vid mållinjen. I 65:e minuten är Sandra, Maya och Kamilla framme igen och oroar men det vill sig inte. Istället får Felicia Hallberg, i 68:e minuten, en fin boll på djupet och avslutet är återigen kliniskt och 0-3 ett faktum.

Vi fortsätter arbeta hårt men uppförsbacken är brant och 0-4 kommer ca 10 minuter senare genom Linnéa Jensen. I 82:a minuten får vi till ett bra anfall, Kamilla spelar fri Maya men skottet går någon decimeter över ribban. I slutminuten får G/L ett sista läge men skottet tar den gången i överkant av ribban.

Sammanfattningsvis en bra match från båda lagen där Grohed/Ljungskiles effektivitet var den stora skillnaden mellan lagen. I samband med 0-1 målet visar de också klass när de tar vara på frisparken genom att lägga den snabbt till en anfallare som visade sig med en bra djupledslöpning.
Vi hade flera positiva tendenser i vårt spel och skapade också en del bra chanser vilket vi får ta med oss till träningarna och det fortsatta matchandet.